Thailändsk kycklinggryta - recept mix

Jag har tittat runt, inte riktigt vetat vilket recept jag ska gå efter på alla möjliga sorters Thailändska kycklinggrytor, så det fick bli en variation av lite allt möjligt tillslut.
 
Lagade denna mat till mig själv, min bror och hans kompis, och det gick hem utan problem
( ^ u ^ ) och kommer diffinitivt göras fler gånger.
God smak av kokos, smaksatt sting med currypasta, och en liten sötma av rörsocker. Mums~!
 
 
Thailändska kycklinggryta receptmix ( 4 pers )

Ingredienser:
  • 300-400 gram kycklingfiléer.
  • ½ msk kinesisk Muchroom soja (alternativt)
  • salt & peppar
  • 1 röd chili, urkärnad och strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • 200 gram broccoli
  • ½ purjolök
  • ½ röd paprika
  • 3 salladslök, strimlade
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1-2 tsk rörsocker
 
Förberedelser: (grönsakerna)
  1. Dela chilin, skrapa ur kärnorna, och strimla på bredden.
  2. Pressa de två vitlöksklyftorna.
  3. Vid fryst broccoli, koka snabbt upp i kokande vatten så de mjuknar en aning och häll av vattnet.
  4. Skiva Purjolöken och dela den på mitten, eller hacka lätt.
  5. Skiva paprikan i längder.
  6. Strimla salladslöken.
 
Gör såhär:
 
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar eller skär i strimmlor. Salta och peppra kycklingen och genomstek i stekpanna. Tillsätt gärna en halv matsked av kinesisk Muchroom soja i stekningen utav kycklingen (alternativt val).
Tillsätt en urkärnad och strimlad färsk röd chili, samt de pressade vitlöktsklyftorna i kycklingen när det är genomstekt och stek till en aning.
Lägg ner broccoli, skivad och halverad purjolök, strimlad paprika, samt strimlad salladslök i kycklingen och blanda.
Häll i kokosmjölken, samt den röda currypastan, och låt koka upp innan du tillsätter hönsbuljonstärningen.
Smaksätt med rörsocker efter smak och låt det stå och puttra några minuter.
 
Servera med ris eller nudlar.
 
 

Kommentera här: