Ugnsstekt färskpotatis
För dagens middag förberedde jag dagen innan kotletter i marinad som fått stå under natten och gottat till sig ordentligt. Till detta funderade jag lite vad jag ville ha till köttet, och det blev Ugnsstekt färskpotatis.

För detta så har jag mer eller mindre höftat fram mängden av det jag använt, men detta är på ett ungefär på hur mycket jag använt. Du som testar receptet kan få känna efter själv om det är för lite eller för mycket när du själv går efter detta receptet. Ta hellre för lite om du tycker något i receptet låter mycket med smaksättningen. ( ^ _ ^ ) och jag är väldigt säker på att detta även funkar med vanlig potatis också.
Ugnsstekt färskpotatis (2 personer)
Ugnstemperatur: 225 C°
Tillagning: 20 minuter
- 7-8 lagom stora färskpotatisar (ca 3½ per person)
- 1 knippe hackad/klippt dill
- ½ dl olivolja
- ½ - 1 tsk salt
- Vitpeppar
- Nypa cayennepeppar
Steg för steg:
- Gör rent färskpotatisen och dela i ca 1 cm tjocka skivor.
- Blanda de övriga ingredienserna i en skål, blanda där efter potatisskivorna i blandningen.
- Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper under, där efter oljeblandningen ovanpå potatisen.
- Ställ in i ugnen i 225C° i ca 20 minuter.
- Gör ett stickprov för att kolla så potatisen är färdig när tiden har gått.
Servera!

In i ugnen~

Serverat!
Serverade som sagt med grillat kotlett, grillat lök i folié där jag hade en halv gullök med en klick smör och lite salt. Till det blev det även en sallad bestående av hemmaodlad isbergssallad, gurka, halverade vindruvor och torkade tranbär, samt en kall bearnésås.
Hoppas det ska smaka! ( ^ u ^ ) för det gjorde det för mig i alla fall~!