Kladdkaka + Jordnötskrisp = Going nuts ~!
I nummer 2 /2013 av tidningen BAKA så föll jag väldigt snabbt för ett recept. En härlig kladdkaka som botten med choklad, jordnötssmör och Rise Krispies som ytterligare en våning ovanpå kladdkakan, och det såg så fasligt gott ut.
Detta var ett recept ur en artikel där en svensk tjej flyttade till New York och började jobba på det svenska konditoriet FIKA.

Detta var jag absolut tvungen att testa och jag ångrar inget! Fantastiskt gott, dock väldigt mättande.
Personligen har jag väldigt svårt för just dessa maffiga mättande kompakta sötsakerna, så väl i matväg också, men det är ju bara så gott i rätt mängd. ( ^ u ^ )
Tyvärr, i efterhand att jag varit och handlat, så insåg jag att jag köpte för lite mjölkchoklad, så jag fick blanda 50/50 med mörk och ljus choklad, dessutom hade jag i ärlighetens namn inte en aning om vad Rise Krispies var för något utan antog det var vanligt vårgårdaris. Så... vad originalet smakar är något jag ännu har kvar att upptäcka ~( ° w ° )~
Det blev små förändringar utan att jag egentligen tänkte på det ( ^ u ^ ) men jag tror det sätt jag gjorde på passade nog mig precis perfekt ändå! Jag lade även till lite saltflingor i jordnötskrispen som föll perfekt i smak för mig.
Going Nuts
Kladdkaka:
- 75 gram smör
- 150 gram socker (1½ dl)
- 20 gram kakao (½ dl)
- 5 gram vaniljsocker (1 tsk)
- 1 ägg
- 60 gram vetemjöl (1 dl)
Jordnötskrisp:
- 300 gram mjölkchoklad
- 1 msk smör
- 375 gram jordnötssmör, crunchy
- 3½ dl Rice Krispies
Alternativ för Jordnötskrispen: (mina små lyckade "misstag" och "tillsattser")
- 1½ tsk saltflingor
- 3½ dl Vårgårdaris istället för Rice Krispies
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175C°. Smält smöret i en kastrull och låt det koka en stund så att det blir svagt brunt. Häll i socker, kakao och vaniljsocker; dra sedan kastrullen från plattan. Tillsätt ägget och rör om väl. Sikta i mjölet. Baka kakan i en avlång brödform eller i en mindre ugnsform med bakplåtspapper i botten i cirka 18-20 minuter. Låt svalna helt!
Jordnötskrisp:
Smält chokladen tillsammans med smör i en skål i 10-sekundersintervaller i mikron, tills det är helt smält. Rör ner jordnötssmör till en jämn konsistens och vänd sedan ner rispuffarna. Stryk ut smeten över kladdkakan och ställ kallt för att stelna.
Smält chokladen tillsammans med smör i en skål i 10-sekundersintervaller i mikron, tills det är helt smält. Rör ner jordnötssmör till en jämn konsistens och vänd sedan ner rispuffarna. Stryk ut smeten över kladdkakan och ställ kallt för att stelna.
Skär sedan i fina bitar av valfri storlek.

Rekommenderar starkt denna underbara fantastiska tidning av Mat & Vänner, tidningen BAKA. Väldigt bra och intressant läsning, så väl det fantastiska receptupplägget längst bak i tidningen som gör allt mycket lättare att hitta. Dessutom... i detta nummer, där det står längst ner på tidningens bild "Lär dig göra frasiga Wienerbröd - steg för steg" <3 har testat göra Wienerbröd förut och det gick ingen höjdare, men med dessa bra tips och steg för steg så lyckades jag ( > w < ) Läs och Inspireras! Det är det värt~!